Nanny vertelt over haar passie voor stofjes

Geen categorie | 0 reacties | 8 september 2015

Van jongs af aan ben ik al weg van stofjes en bezig om er iets van te naaien. Mijn eerste poppenrokje maakte ik van een oude schort van mijn moeder op haar Singer naaimachine. Mijn tweede "creatie"was een zogenaamde babydoll voor één van mijn poppen. Stofjes kochten we op stoffenmarkten en in stoffenwinkels in Meppel, Zwolle en later in Groningen.

Poppenkleding by Nanny copy

Zowel in binnen- als in buitenland, ben ik altijd op zoek naar leuke, bijzondere stofjes en (sier)lintjes. Als ik weer een stofje heb gekocht, dan heb ik meteen zin om er een slabbetje of bandana-slabbetje van te naaien. Afgelopen zomer waren mijn dochter Suzanne en ik in Nyon, in Zwitserland. Daar kwamen deze geweldige winkel "Au coeur du patchwork"tegen waar een dame allemaal mooie patchwork stofjes verkoopt.

Nyon lint copy 

Bij het bedenken van kleuren- en printjescombinaties laat ik me graag inspireren door mijn omgeving. Zo was ik afgelopen zomer met mijn echtgenoot op vakantie in de Provence. Daar trof ik zo'n heerlijke winkel aan waar ze allerlei typische producten uit de Provence verkochten. Van kleurige zeepjes tot prachtige handdoekjes. Daar haal ik veel inspiratie uit.   

Provence

Omdat ik niet à la minuut alle stofjes en lintjes kan gebruiken, heb ik aardig wat stofjes en lintjes in mijn ladekastje liggen, waar ik helemaal blij van word. Restjes van stofjes gebruik ik o.a. om er plakwerkjes van te laten maken door de kinderen van mijn kinderdagverblijf "Sollebol".

Zodoende sluiten de activiteiten van de Sollebolshop en van mijn kinderdagverblijf "Sollebol"

Lieve groetjes Nanny

Comments

Er zijn nog geen reacties.

Je moet ingelogd zijn om te posten.